John Stuart Mill – Definició de nacionalitat

Una porció de la humanitat es pot dir que constitueixen una nacionalitat, si estan units entre sí per simpaties comuns que no existeixen entre ells i qualsevol altre, etcètera.

Original en anglès: A portion of mankind may be said to constitute a Nationality if they are united among themselves by common sympathies which do not exist between them and any others, etcétera.

John Stuart MillRepresentative Government (1861)

(Pentonville, Londres, Anglaterra, 20 de maig de 1806 – ? 8 de maig de 1873) fou filòsof i economista anglès i el pensador liberal més influent del segle XIX. Defensava l’utilitarisme, la teoria ètica ja proposada pel qui fou el seu padrí Jeremy Bentham.

Llegit a: Eixamplèdia, gestor de citacions. Per a consultar “la meva biblioteca” fes un clic aquí.

Segueix-nos:

About the author

Related

JOIN THE DISCUSSION

Comments

 • johndoeipsum 16 marzo, 2012 at 8:55 am

  La definición actual de nacionalidad tiene relativamente poco tiempo, peor además, es que es completamente absurda. No tiene que ver con ideas comunes, no es algo de identidad siquiera. Toda esa bola de mierda no existe. La mente es libre… si tienes dos dedos de frente.

 • David Palau 16 marzo, 2012 at 7:29 pm

  Tothom és lliure d’expressar la seva opinió, i des del Diccionari Cultural ens encanta veure les reaccions, emocions u opinions que us provoquen els escrits que anem posant. Tot i així, pels propers comentaris que esperem vagis posant et demanem que siguis més respectiu amb l’opinió dels altres, siguin seguidors del bloc o autors/es que vagin sortint.

  Atentament,
  Equip del Diccionari Cultural

 • johndoeipsum 16 marzo, 2012 at 9:59 pm

  Hola, la definición de varias cosas habría que ir cambiándolas.

  Comentaré encantado cuando pueda, pero tampoco he faltado al respeto a nadie, no?.