Virginia Woolf – La dolça revolució comença a la taula

Un no pot pensar bé, estimar bé, dormir bé, si no ha menjat bé.

Virginia Woolf

Per llegir més espurnes de Virginia Woolf feu clic aquí.

Adeline Virginia Stephen, més conseguda com a Virginia Woolf (Londres25 de gener de 1882 – Lewes28 de març de 1941) fou una escriptora i editora anglesa. És considerada una de les figures més destacades del modernisme literari del segle XX.

Les novel·les L’habitació de Jacob (1922), Mrs. Dalloway (1925) -on queda palesa la influència de la psicologia de Sigmund Freud, tot expressant els sentiments dels personatges mitjançant imatges, metàfores i símbols-, i Al far (1927) van destacar per la seva gran originalitat, a banda del seu geni. Tanmateix, cal remarcar les novel·les Els anys (1937) i Entre els actes (1941). També va ser una destacada defensora dels drets de la dona amb obres com Una cambra pròpia (1929), que inicialment va ser una conferència impartida per a públic exclusivament femení.[1] Aquesta obra va ser un text discutit, execrat i reivindicat, però fundacional, sobre la dona i l’escriptura, i el feminisme literari anglosaxó.[2] A més, va ser una de les primeres en fer reflexió sobre què és ser dona, quina i com és la identitat femenina i la relació d’aquesta amb l’art en general (literatura, pintura, etc.).

La seva tècnica de monòleg interior i el seu estil poètic es consideren com unes de les contribucions més importants de la novel·la moderna.

El 1962, l’escriptor britànic Edward Albee -qui va escriure l’obra de teatre Qui té por de Virginia Woolf? va contribuir a fer famós el nom de l’escriptora, tot i que la història no té gaire a veure amb ella, ja que es tracta d’un drama matrimonial.[3]

Relacionat amb:

Viu l’experiència ‘Sense sobretaula no hi ha revolució’ a Cardedeu! Serà un tast sensorial, amb tots els sentits, de diferents cerveses artesanes i xocolates artesanes molt variades i originals, lligades amb reflexions per encendre consciències!

L’experiència s’emmarcarà dintre de les activitats de l’Espai d’Agroecologia i Sostenibilitat de la Fira de Sant Isidre, i tindrà lloc el diumenge 20 de maig a les 13h a la carpa d’activitats de la fira.

Serà una experiència sensorial del llibre L’espurna, de la mà del seu autor David Palau, que lligarà una consciència crítica amb un tast guiat, amb tots cinc sentits, de cerveses artesanes de Sant JordiKüsfollinL’estupenda, i xocolates artesanes de Xócala.

Viurem una experiència per encendre consciències amb tots els sentits, fent la revolució a la taula… perquè ‘Sense sobretaula no hi ha revolució’!

Compreu les vostres entrades fent clic aquí

Segueix-nos:

About the author

Related