Víctor Hugo – Ser bo i ser just

És fàcil ser bo, el difícil és ser just.

Víctor Hugo

(Besançon, 26 de febrer de 1802 — París, 22 de maig de 1885) va ser un dels més importants escriptors del romanticisme en francès i sovint és identificat com un dels millors poetes francesos.

Nota: La celebració del 12 d’octubre es va instaurar el 1940 per ordre del dictador Franco com a ‘dia de la raza’. La diada pretén celebrar el dia en que es va arribar a Amèrica i la suposada trobada entre dos mons, però realment aquesta celebració representa la massacre i sotmetiment dels pobles indígenes americans de mans de l’exèrcit espanyol, amb un impacte profundament negatiu en el devanir polític, social, econòmic i sobretot cultural d’aquests pobles americans. És per això que hi ha països a Amèrica que no celebren sinó commemoren aquest dia com a ‘Dia de la Resistencia Indígena’.

Aquesta és la veritat, com tantes altres, que des d’España sempre s’han esforçat en amagar i fins i tot mentir, però aquesta és la veritat que cal explicar a tothom, perquè com va dir Salvador Puig Antich, assassinat pel règim franquista el 1974, “Més alt que mai, a crits o en silenci, recordarem els vostres assassinats de gent, vides, pobles i naturalesa. De llavi en llavi, pas a pas, a poc a poc.”

Segueix-nos:

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *