‘El valor del temps’, nou capítol del Sense sobretaula no hi ha revolució a Ràdio Terra

‘El valor del temps’, nou capítol del Sense sobretaula no hi ha revolució a Ràdio Terra

Arriba un nou programa del ‘Sense sobretaula no hi ha revolució’, de David Palau, a Ràdio Terra.

Aquesta vegada fem un programa per alentir el temps i pensar, precisament, el valor del temps, el valor de la vida. Després d’unes setmanes tan consumistes, fem un programa sobre la llibertat que ens roba l’avarícia del consum, de les possessions materials. Fem un programa per aturar o alentir el temps en el sentit que ens indica Marina Garcés quan diu que “Pensar és interrompre l’activitat del món per poder percebre i comprendre”.

Abandonem, doncs, tota activitat centrada únicament en el productivisme i el consumisme i ens aturem per fer filosofia de guerrilla, la que avança alliberant pensaments… i la que ens permet fer un sobretaula revolucionari, amb dos productes artesans que ens fan reflexionar sobre l’alimentació com una eina transformador.

Però abans que res qui ens fa reflexionar és Pepe Mujica amb unes precioses paraules sobre el valor del temps, i amb ell, la saviesa oriental que ens porta un bonic conte sufí.

L’espurna del programa ve de la mà de Pau Llonch, que cita precisament a l’estimat Josep Manel Busqueta, autor del pròleg de L’espurna.

El producte artesà de menjar que tastem en aquest programa és el Formatge Torre Blanca que fan a València d’Àneu, Pallars Sobirà, la Moni, el Pepe i el Joan de la formatgeria Girola de Casa Metó. I amb la Moni precisament hi parlem una estona, sobre filosofia, sobirania alimentària… i sobre Ramaderes de Catalunya, que ella en forma part!

I el producte artesà de beure… també es menja! Tastem les perles de ratafia que fan l’Àngel i el seu equip des de Ratafia de Raiers, a La Pobla de Segur, Pallars Jussà. I tot seguit l’Àngel precisament ens explica el seu producte.

La sobretaula del programa la fem a La Barricona, a la carretera entre Sant Joan de les Abadesses i Ripoll. Un restaurant cooperatiu amb una filosofia molt clara per la sobirania alimentària i una imatge molt radical, ideal per fer-hi sobretaules!

Finalment fem una reflexió de tancament, recuperant la saviesa africana, i ho acompanyem amb la cançó Beleza Pura de Caetano Veloso, que comença amb una declaració d’intencions: dinheiro não.

Per escoltar el programa feu clic a la imatge o aquí.

Segueix-nos: