Samuel Beckett – Que em demanin l’imossible, què sinó?

Samuel Beckett – Que em demanin l’imossible, què sinó?

Que em demanin l’impossible, no tinc cap inconvenient. Quina altra cosa podrien demanar-me?

Samuel Beckett

Per llegir més espurnes de Samuel Beckett feu clic aquí.

retrato-becketSamuel Beckett (Dublín, 13 d’abril del 1906 – París, 22 de desembre del 1989) fou un dramaturg, novel·lista i poeta irlandès. Les obres de Beckett són fonamentalment minimalistes, i profundament pessimistes quant a la naturalesa i condició humanes, tot i que el pessimisme es veu compensat amb un gran sentit de l’humor.

Beckett va guanyar el Premi Nobel de Literatura el 1969. Se’l considera un dels representants més destacats de l’experimentalisme literari del segle xx i del teatre de l’absurd.

Amic i col·laborador de James Joyce, és conegut universalment per obres com la trilogia de novel·les Molloy (1951), Malone mor (1951) i L’innombrable (1953) i pel text teatral Tot esperant Godot (1952). El 1969, va rebre el Premi Nobel de Literatura.

Se’l considera un dels representants més destacats de l’experimentalisme literari del segle xx i del teatre de l’absurd.

Amic i col·laborador de James Joyce, és conegut universalment per obres com la trilogia de novel·les Molloy (1951), Malone mor (1951) i L’innombrable (1953) i pel text teatral Tot esperant Godot (1952).

Bona part de la seva producció literària posterior al 1945 va ser escrita en francès. El 1969, va rebre el Premi Nobel de Literatura. D’aleshores ençà, va reduir la producció literària i va experimentar amb nous mitjans visuals, com ara la televisió i el cinema.[1]

Segueix-nos: