Ryszard Kapuściński – El deure del bon periodista és informar

Ryszard Kapuściński – El deure del bon periodista és informar

El deure del periodista és informar de manera que ajudi la humanitat i no fomentant l’odi o l’arrogància.

Ryszard Kapuściński

Per llegir més espurnes de Ryszard Kapuściński feu clic aquí.

Ryszard Kapuściński (PinskBielorússia1932 – VarsòviaPolònia2007) fou un periodistaescriptor i assagista polonès.[1]

Nasqué el 4 de març de 1932 a la població de Pinsk, que en aquell moment formava part de Polònia, i que avui dia està integrada a Bielorússia.

Després d’estudiar a la Universitat de Varsòvia i llicenciar-se en història i art, va decidir dedicar-se al periodisme, i entrà a formar part de l’agència de premsa estatal polonesa amb la qual va viatjar arreu del món com a corresponsal de guerra, visitant les revolucions ocorregudes a AmèricaÀsiaÀfrica i Europa. Al seu retorn a Polònia, decidí denunciar el colonialisme europeu a l’Àfrica, cosa que el catapultà a l’èxit. En la seva faceta periodística, ha col·laborat amb les prestigioses revistes i diaris TimeThe New York Times i Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Des de 1962, ha compaginat les seves col·laboracions periodístiques amb l’activitat literària, alternant els seus escrits en llengua anglesa i llengua polonesa, i centrant els seus llibres en països i gent exòtica, apropant-los al públic en general.

L’any 2003, li fou concedit el Premi Príncep d’Astúries de Comunicació i Humanitats juntament amb el teòleg peruà Gustavo Gutiérrez Merino.

Després d’una llarga malaltia, morí a Varsòvia el 23 de gener del 2007.

Segueix-nos: