Roosevelt – Quatre llibertats bàsiques

Hem de procurar quatre llibertats bàsiques per a l’Estat: llibertat d’expressió, llibertat de culte, llibertat davant la necessitat i llibertat davant la por.

Franklin Delano Roosevelt

(Hyde Park, Nova York 1882 – Warm Springs, Geòrgia 1945) fou president dels Estats Units. Al 1905 es casà amb la neboda del president Theodore Roosevelt, Eleanor Roosevelt, amb qui tingué sis fills. Membre del partit demòcrata, fou senador de l’Estat de Nova York (1901-1913). i secretari adjunt de la marina (1913-1920). Un atac de poliomielitis (1921) el deixà paralític de mig cos. Governador de l’estat de Nova York (1929-1932), enfrontà la depressió de 1929 amb mesures econòmiques intervencionistes. Elegit president dels Estats Units (1932), fou reelegit ininterrompudament fins a la seva mort.

Citat per: El Conseller Felip Puig ahir durant la conferència que va fer a la Casa de Convalescència, en motiu de la inauguració del curs 2011-2012 de l’Institut de Ciències Polítiques i Socials, on faig el Máster de Márketing Polític.

Nota de l’autor: Personalment opino que la llibertat davant la por (llibertat de no coerció sobre les persones) no ha set, ni de bon tros, respectada pel Conseller des que ocupa aquest càrrec, posant com a exemple les actuacions policials el 27 de Maig d’aquest any, celebració del Barça, Fets del Parlament…

Segueix-nos:

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *