Ressenya del poemari ‘Cacáhuatl’ de Lluís Riera (Pol·len Edicions)

Ressenya del poemari ‘Cacáhuatl’ de Lluís Riera (Pol·len Edicions)

(Publicat originalment a La Directa, 26 de juny de 2017, edició en paper número 434)

Unir un autor i una editorial que destaquen per la seva vitalitat, originalitat i energia. I transformar-ho en un llibre preciós i excels, perquè només podia ser així. Aquesta és l’última proposta de Lluís Riera i Pol·len Edicions: Cacáhuatl, 51 dolços poemes de xocolata amarga.

Riera, poeta i pastisser, ens proposa un tast sensorial que cus poesia i xocolata, i ho fa amb 51 poemes, un per cada recepta diferent elaborada per ell mateix a la Cacau Pastisseria d’Olot. Xocolata negra amb pebre, sal d’Eivissa, gingebre o espígol; xocolata blanca amb festuc, coco i neula, pètals de rosa o crocant d’avellana, i així un llarg etcètera.

Els poemes, que ens transporten a llocs geogràfics tan dispars com plats fa l’autor, són purament emocionals. Experiències vitals del creador i somnis de present i futur: el “prendre partit”, diu Riera.

És així com irromp “un llibre que es menja”, afegeix Josep Manel Busqueta, també pastisser, al pròleg. Un llibre, per tant, que serveix per tastar mentre llegeixes, per compartir i repartir i, per damunt de tot, per despertar consciències en un exercici de plaer excitant: la dolça revolta.

David Palau

@davidpalau_

Si sou una editorial, llibreria, companyia de teatre, museu, revista cultural… I us agradaria que escrigui una peça de #CulturaOBarbàrie, escriviu-me a dpalauza@gmail.com

Segueix-nos: