Primera edició del Captard Poètic d’Artigar, a Espinelves

Primera edició del Captard Poètic d’Artigar, a Espinelves

Avui a les 8 del vespre a la Plaça de l’església a Espinelves, al cor de les Guilleries, es celebra la primera edició del Captard Poètic, organitzat per la recent nascuda Associació Cultural Artigar.

El recital combinarà poesia i glosa, amb veus provinents de diferents racons dels Països Catalans i representants de diverses generacions; així, les veus que donaran vida als textos protagonistes d’aquest captard poètic són Miquel Àngel Adrover, Núria Casals, Pere Garau, Maria Isern, Carles Rebassa, Lluís Solà i Jofre Palau.

A banda del recital poètic convencional, la vetllada incorporarà una secció de glosa i poesia a tall d’experiment, amb l’objectiu que els assistents puguin gaudir de la màgia de la improvisació i la immediatesa.

La proposta consisteix en recitar un poema i que el glosador o glosadora respongui amb una glosa improvisada fent servir una de les moltes tonades que existeixen. En aquesta part de l’acte hi participaran una glosadora manlleuenca experta en les tonades dels gitanos de Lleida, de les corrandes de l’Ebre i de les nyacres empordaneses, i un glosador campaner expert en tonades mallorquines.

En acabar l’acte hi haurà pa amb tomàquet i botifarra i begudes per seguir la festa, tot a l’aire lliure, en un ambient festiu i un marc incomparable.

L’Associació Cultural d’Espinelves Artigar es va fundar el passat 4 de maig de 2019, impulsada per un grup de persones del poble. Els fins de l’associació són promoure activitats culturals, socials i mediambientals per fomentar la cohesió del veïnat d’Espinelves i tenir cura de l’entorn natural del poble, per les que en queda exclòs tot ànim de lucre. Per aconseguir aquestes finalitats, l’associació organitza des d’activitats culturals fins a accions de coneixement i de sensibilització ambiental de millora de l’entorn o accions de recuperació de la memòria històrica del poble.

Segueix-nos: