Pepe Mujica – Contra corruptes i mentiders: educació

Invertirem primer en educació, segon en educació, tercer en educació. Un poble educat té les millors opcions en la vida i és molt difícil que l’enganyin els corruptes i mentiders.

Pepe Mujica

mujicaPer llegir més espurnes de Pepe Mujica feu clic aquí.

Relacionat amb: Avui dimecres 18 de març a les 21h tothom als balcons quan parli Felip VI per denunciar la gran farsa de la monarquia espanyola. Cassolada i que ressoni el Bella Ciao! I a les 20 h, i com cada vespre, aplaudirem tothom qui està treballant aquests dies #CoronaCiao

Pepe Mujica (Montevideo, 20 de maig de 1935) és un agricultor i polític uruguaià, senador pel Front Ampli i va ser el 40è president de la República entre 2010 i 2015 en guanyar les eleccions presidencials del 2009. La figura del president Mujica va despertar l’interès mundial per la seva excentricitat, el seu estil de vida humil i senzill i per haver renunciat al seu sou presidencial i destinar el 90% del seu salari a causes benèfiques. Conegut popularment com al «president més pobre del món», Mujica ha estat una figura d’inspiració per a altres polítics de l’àmbit internacional. Les seves propostes de legalització del matrimoni entre persones del mateix sexe, la despenalització de l’avortament, la legalització del consum i producció controlada del cànnabis i l’acceptació de convictes de Guantánamo no han passat desapercebudes.

Va ser diputat, ministre d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (20052008), i en la seva joventut va ser militant d’activitats relacionades amb la guerrilla com a membre del Moviment d’Alliberament Nacional-Tupamaros. Va ser una figura destacada contra l’opressió militar en temps de la dictadura (19731985).

Algunes de les iniciatives promogudes pel seu govern han estat la legalització del matrimoni homosexual, la despenalització de l’avortament i la legalització del cànnabis (aquesta última en debat al Senat l’octubre de 2013).

Segueix-nos:

Previous article

Pepe Mujica – Pobres!

About the author

Related