Kennedy – Dels seus millors discursos

No us pregunteu què pot fer el vostre país per a vosaltres; pregunteu-vos què podeu fer vosaltres pel vostre país.

Original en anglès: Ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country.

John Fitzgerald Kennedy

(Brookline, Massachusetts, 29 de maig, 1917 – Dallas, Texas, 22 de novembre, 1963) també conegut com a John F. Kennedy, JFK o Jack Kennedy, va ser el 35è President dels Estats Units, el més jove de la Història. Va ser elegit com a president el 1961 en una de les eleccions més competides de la història nord-americana en front del Republicà Richard Nixon, i va ser president fins al seu assassinat el 1963. Fins a l’actualitat, és l’únic catòlic a ser elegit president dels Estats Units. Va ser el membre més destacat de la seva família.

Moment: Discurs inaugural com a president, a la Casa Blanca de Washington el 20 de Gener de 1961. Kennedy era tan admirador de la bona oratòria que va preparar i reeditar aquest discurs dos mesos abans de la data per a representar-lo.

Paràgraf complert: Així que, els meus companys Americans, no us pregunteu què pot fer el vostre país per a vosaltres; pregunteu-vos què podeu fer vosaltres pel vostre país.

Els meus companys ciutadans del món, no us pregunteu què farà América per a vosaltres, però què podem fer tots plegats per la llibertat dels homes.

Paràgraf original en anglès: And so, my fellow Americans, ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country.

My fellow citizens of the world, ask not what America will do for you, but what together we can do for the freedom on man.

Llegit a: Speeches that changed the world, editorial Quercus

Per veure el vídeo, en versió original subtitulada en castellà, feu clic aquí: part 1 i part 2.

 

 

Segueix-nos:

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *