José de San Martín – La traïció de sublevar-se a l’estranger per humiliar

José de San Martín – La traïció de sublevar-se a l’estranger per humiliar

Aquells que per un indigne esperit de partit s’uneixin a l’estranger per humiliar la seva pàtria i reduir-la a una condició pitjor que la que vam sofrir en temps de la dominació espanyola; una tal traïció, ni el sepulcre la pot fer desaparèixer.

José de San Martín

(YapeyúArgentina25 de febrer de 1778 – Boulogne-sur-MerFrança17 d’agost de 1850) va ser un militar argentí, les campanyes del qual van ser decisives per a les independències de l’ArgentinaXile i el Perú. Al costat de Simón Bolívar és considerat un dels alliberadors més importants de Sud-amèrica de la colonització espanyola. A l’Argentina té el títol de Pare de la Pàtria i se’l considera heroi i prócer nacional. A Perú se’l reconeix com a Libertador d’aquell país i a Xile l’Exèrcit li reconeix el grau de Capità General.

Original en castellà:

Aquellos que por un indigno espíritu de partido se unan al extranjero para humillar su patria y reducirla a una condición peor que la que sufríamos en tiempo de la dominación española; una tal felonía, ni el sepulcro la puede hacer desaparecer.

Segueix-nos: