Henry David Thoreau – Descobrir que has viscut

Vaig anar als boscos perquè volia viure deliberadament, fer front només als fets essencials de la vida, i veure si no podia aprendre el que ella m’havia d’ensenyar, per evitar que, quan hagués de morir, descobrir que no havia viscut.

Original en anglès: I went to the woods because I wished to live deliberately, to front only the essential facts of life, and see if I could not learn what it had to teach, and not, when I came to die, discover that I had not lived.

Henry David ThoreauWalden

thoreau(Concord, 12 de juliol de 1817 – Concord, 6 de maig de 1862) fou un escriptor, anarquista i filòsofestatunidenc, conegut sobretot pel seu llibre Walden, les seves reflexions sobre una vida senzilla i lluny de la tecnologia, als boscos, així com per La Desobediència civil, on argumenta la idea d’una resistència individual vers un govern sovint injust.

Nota: El 4 de Juliol de 1845 Thoreau va marxar a viure a Walden Pond, un bosc propietat del seu amic i mentor Ralhp Waldo Emerson. El llibre Walden és precisament la narració dels dos anys, dos mesos i dos dies que Thoreau va viure aquí, en una cabanya construïda per ell mateix, vivint un projecte de vida solitària, a l’aire lliure, cultivant els seus aliments i escrivint les seves vivències. Aquí sota podem veure dues fotografies de Walden Pond.

walden-pond 

Thoreaus_quote_near_his_cabin_site,_Walden_Pond

Segueix-nos:

About the author

Related

JOIN THE DISCUSSION