Hannah Arendt – L’educació és on decidim el futur dels nostres infants

L’educació és on decidim si estimem suficientment els nostres infants per no prendre’ls la possibilitat de bastir alguna cosa nova, imprevista per nosaltres, per preparar-los per a la tasca de transformar el nostre món.

Hannah Arendt

(Linden, Hannover, 14 d’octubre de 1906 – Ciutat de Nova York, 4 de desembre de 1975) fou una politòloga alemanya d’origen jueu. Va ser una pensadora que va escriure sobre l’activitat política, el totalitarisme i la modernitat, una de les més influents del segle XX.

La seva biografia personal i la trajectòria professional queden alterades pel nacionalsocialisme i l’Holocaust. Passà del distanciament religiós a la constant reivindicació de la seva condició d’individu femení i jueu. Sovint ha estat descrita com a filòsofa, encara que ella sempre va rebutjar aquesta categoria, perquè la filosofia concerneix a l’home en singular. Ella va enfocar el seu treball des de la perspectiva que els homes i no l’home habiten la terra.

Per llegir més espurnes de Hannah Arendt feu clic aquí.

Relacionat amb: Aquesta setmana he escrit a La Directa una ressenya sobre el llibre ‘Hannah Arendt: llibertat política i totalitarisme’, de Fina Birulés, publicat a l’edició en paper de La Directa número 491. Per llegir la ressenya al web de La Directa feu clic aquí, i per llegir-la al meu bloc feu clic aquí.

Segueix-nos:

About the author

Related