Hannah Arendt ens ajuda a pensar a ‘Sobre la violència’

Parlar de poder noviolent és, en aquest moment, redundant. La violència pot destruir el poder, però és del tot incapaç de crear-lo.

Hannah Arendt, Sobre la violència

(Linden, Hannover, 14 d’octubre de 1906 – Ciutat de Nova York, 4 de desembre de 1975) fou una politòloga alemanya d’origen jueu. Va ser una pensadora que va escriure sobre l’activitat política, el totalitarisme i la modernitat, una de les més influents del segle XX.

La seva biografia personal i la trajectòria professional queden alterades pel nacionalsocialisme i l’Holocaust. Passà del distanciament religiós a la constant reivindicació de la seva condició d’individu femení i jueu. Sovint ha estat descrita com a filòsofa, encara que ella sempre va rebutjar aquesta categoria, perquè la filosofia concerneix a l’home en singular. Ella va enfocar el seu treball des de la perspectiva que els homes i no l’home habiten la terra.

Relacionat amb: Aquesta setmana he tornat a participar a “El racó de pensar” de Catalunya Ràdio, on hem parlat de violències i poder, tot emprant el llibre “Sobre la violència”, de Hannah Arendt, amb edició i pròleg de Fina Birulés, dins una col.lecció imprescindible, els ‘Clàssics de la pau i la novilència’, de l’Institut Català Internacional per la Pau i Angle Editorial.

Si voleu tornar a escoltar el programa feu clic aquí:

Segueix-nos:

About the author

Related