Gerda Lerner – Molt més que “afegir” les dones

La fal·làcia androcèntrica, elaborada en totes les construccions mentals de la civilització patriarcal, no pot ser rectificada “afegint” simplement a les dones.

Gerda Lerner

(de soltera Kronstein, 30 d’abril de 1920-2 de gener de 2013) va ser una historiadora i escriptora americana nascuda a Àustria.

A més de les seves nombroses publicacions acadèmiques, va escriure poesia, ficció, peces de teatre, guions i una autobiografia.

Va ser presidenta de l’Organització Americana d’Historiadors entre 1980 i 1981, i en 1980 va ser nomenada professora d’Història a la Universitat de Wisconsin-Madison, on va fer classes fins a retirar-se el 1991.

Lerner va ser una de les fundadores de la branca d’Història de les dones. En 1963, mentre estava estudiant a la Nova Escola de Recerques Socials, va impartir el curs “Grans dones en la història americana”, considerat com el primer curs universitari regular impartit en aquesta matèria.

Va impartir classes a Long Island University des de 1965 fins a 1967.

A la Universitat Sarah Lawrence, on Lerner va ensenyar des de 1968 fins a 1979, va establir el primer màster en Història de les dones, i va introduir el primer programa de doctorat sobre el tema a la Universitat de Wisconsin-Madison. També va treballar a la Universitat de Duke i a la Universitat de Colúmbia.

Segueix-nos:

About the author