Fundació ILERSIS, el foc va arrasar amb el material pero no amb la voluntad de seguir endavant

Fundació ILERSIS, el foc va arrasar amb el material pero no amb la voluntad de seguir endavant

El passat mes d’Octubre, un lamentable incendi va tindre lloc a la instal·lació industrial de la Fundació Ilersis i va originar una sèrie de danys materials que han compromès molt seriosament el funcionament de les activitats laborals, i com a conseqüència, el compliment dels compromisos que s’havien adquirit prèviament amb els clients.

Tanmateix, això no ha trencat gens ni mica la voluntat de seguir endavant amb una feina que satisfà les necessitats dels clients i a més té un propòsit molt especial: donar feina i lloc a la societat a les persones amb discapacitat i amb un alt risc d’exclusió social.

I per aquests motius, després del fatídic event, el personal es va posar en marxa en buscar una nova nau industrial.

 

Parlem una mica de la Fundació privada Ilersis

 

La Institució es va fundar l’any 2013 per tal de donar continuïtat a les activitats que des de l’any 1975 duia a terme ‘la Asociación Leridana sense ànim de lucre’, unes activitats a través de les quals es donaven serveis en matèries de vivenda, asistencia i oportunitats laborals a persones amb discapacitat intel·lectual o amb risc d’exclusió social.

Avui per avui, la Fundació Ilersis de Lleida s’assegura que aquestes persones trobin el seu lloc dins la societat, el que els permets sentirse útils mitjançant l’aprenentatge i l’execució de tasques i activitats en els següents àmbits educatius:

 

Integració socio-laboral

Es realitza mitjançant l’assessorament i l’ajuda dels familiars de les persones amb discapacitat o risc d’exclusió social i passa per establir programes de responsabilitat social a l’àmbit empresarial impulsant entre altres coses, convenis on entitats i companyies ofereixen col·laboració i la continua implantació de projectes que millorin la integritat social.

 

Generar serveis i activitats de producció

Aquests serveis estan destinats a cobrir un ampli ventall de necessitats, oferint treballs de jardinería (projectes i manteniment) serveis de neteja, disseny de mobles, caixes o altres productes en base a la fusta i la pintura així com altres serveis per la comunitat i les empreses.

El compromís es tant amb les persones amb discapacitat com amb les seves famílies i la societat en general. A través de les activitats programades es creen sinergies amb institucions que també prioritzen els valors de la integració social. Els espais creats per fer les diferents tasques fan que tothom hi tingui cabuda, creant un lloc on les persones es poden sentir responsables i útils.

 

Quines són les activitats que es porten a terme a la Fundació Ilersis?

Seguint el seu propòsit d’inclusió social, la Fundació genera feines de qualitat per persones que corren el risc de ser excloses socialment, ja sigui perquè tenen alguna discapacitat intel·lectual o una malaltia mental.

Amb aquesta idea, el Centre Especial de Treballs Ilersis conta amb el CET de jardineria, una empresa dedicada a realitzar projectes per l’empresa privada i clients del sector públic.

Per fer la feina es compta amb persones capacitades així com amb els equips tècnics necessaris per dur a terme tasques professionals i de qualitat ja sigui a jardins públics o privats però també a instal·lacions esportives, rotondes, parcs o piscines.

L’empresa té el certificat de qualitat ISO, quelcom que genera més confiança als seus clients, que tenen accés a les diferents especialitats en jardineria que ofereix pel que fa a jardineria integral, i que l’ha portat a dissenyar espais molt acollidors i dur a terme manteniment d’espais públics i àrees esportives.

Un altre projecte d’èxit i on les persones tenen un paper fonamental és la Botiga online BO de Shalom, un espai web on poder comprar productes gourmet d’alta qualitat, amb l’afegit de saber que al darrera i ha un equip humà ple de solidaritat i optimisme que s’esforça per fer molt bé la seva feina.

La botiga online conta amb un ampli catàleg de productes, –alguns són de fabricació propia-, dividits per categories per tal de poder ubicarlos i comprarlos amb facilitat.

Les presentacions dels lots son exquisides, així com els cistells de Nadal i les caixes per pernils i vins que estan fabricades per aquestes persones.

També tenen a la venda una sèrie de productes gourmets per fer compres al detall o crear el teu propi cistell de Nadal.

Res més satisfactori que adquirir un o més dels productes d’aquest catàleg perquè és una manera de donar valor a l’esforç que fan les persones amb discapacitat o risc d’exclusió social per mantenir-se amb els seus propis mitjans, i que han trobat la manera de poder contribuir a la societat mitjançant la fundació que els hi ha donat la oportunitat d’aprendre i de créixer.

Si hi ha quelcom que mereix atenció especial son les caixes de fusta, unes caixes que es fabriquen al taller de la Fundació Ilersis on es fa servir mà d’obra ben cualificada generant oportunitats de feina a aquelles persones que per la seva condició de discapacitat o malaltia son, generalment, exclosos.

Amb una bona formació i maquinària especialitzada, aquestes persones produeixen una àmplia varietat de models de caixes amb materials de primera sota processos molt ben cuidats que garenteixen la seva qualitat.

Mitjantcant la botiga online tens accés a cada un dels dissenys -grans o petits- i els hi pots donar la utilitat que vulguis, doncs n’hi han per vins, fruites, regals cistells per lots o per decorar.

Els preus també són bastant asequibles, i es que no trobaràs un altre web on comprar caixes de fusta de qualitat i amb tants models,  ja siguis persona física o empresa.

Cal assenyalar que amb els beneficis de comprar aquests productes contribueixes a generar feina per a aquestes persones, que treballant aprenen a valer-se per elles mateixes, de la mateixa manera que comprant-les en cas de ser una empresa, estas complint amb la teva obligació laboral amb el ISMI.

(Espai de publicitat)

Segueix-nos: