Durruti – Un nou món

Durruti – Un nou món

Portem un nou món als nostres cors; i aquell món està creixent en aquest instant.

Buenaventura Durruti

Durruti(Lleó, 14 de juliol de 1896 – Madrid, 20 de novembre de 1936) fou un sindicalista i revolucionari anarquista espanyol. Fill d’un obrer d’ideologia socialista, va treballar des dels catorze anys com mecànic ferroviari. El 1913 es va afiliar a la secció metal·lúrgica de la Unión General de Trabajadores (UGT) i el 1917, després de participar en una vaga revolucionària, va haver d’exiliar-se a França i, en tornar, es va establir a Barcelona i va ingressar a la CNT.

Amb l’esclat de la guerra civil, va dirifir forces anarquistes a Barcelona, va promoure el Comité de Milicias Antifascistas i va encapçalar una columna de milicians que va ser enviada a Aragó. Finalment es va traslladar a Madrid i el 20 de novembre de 1936 va morir d’un tret que havia rebut el dia anterior mentre inspeccionava les zones de combat, en circumstàncies confuses. El seu cos va ser traslladat a Barcelona i el seu enterrament allà va congregar una gran multitud.

Relacionat amb: Aquest cap de setmana es celebra a Barcelona la VI FESC, la Fira d’Economia Solidària de Catalunya. Recomano llegir l’article d’Alba Hierro publicat a Crític, La nova economia que portem als nostres cors. I ens veiem a la fira!

Segueix-nos:

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *