‘Cosechas. Relatos de mucha gente pequeña’, de Gustavo Duch

(Publicat originalment a La Directa, 12 de juny de 2018, edició en paper número 456)

Gustavo Duch és un agricultor de la paraula, i com a tal té el do de cultivar llibres que són la vida latent d’un nou món; llibres que serveixen per adormir els infants i despertar les persones adultes… I així, com els rierols d’esperança que brollen en acabar l’hivern, com la llavor que brota al maig plena de vida, ha arribat també ‘Cosechas. Relatos de mucha gente pequeña’. I no és casualitat que aquest llibre arribés a la primavera.

L’obra està editada de nou amb una cura encisadora per la granja literària que és ‘Pol·len edicions’, il·lustrat amb emoció per l’artista i activista equatoriana Sofía Acosta ‘La Suerte’, i compta amb un pròleg preciós de Belén Verdugo, camperola de la Castella rural.

Es tracta d’un recull de contes, poesies i relats breus on l’autor ens proposa posar al centre les persones i la terra: ens convida a parlar de vida. De rabiosa actualitat, amb l’esperança entre les dents; contra la barbàrie capitalista, contra el negoci de la fam. I ho fa a través de la sobirania alimentària, dels valors humans, de l’agroecologia.

Amb la seva calma, amb el seu to encisador, Gustavo Duch ens proposa qüestionar les injustícies que ens envolten, despertar les consciències i llaurar un món millor: molta gent petita, en relats petits, fent coses petites pot canviar el món.

David Palau

@davidpalau_

Si sou una editorial, llibreria, companyia de teatre, museu, revista cultural… I us agradaria que escrigui una peça de #CulturaOBarbàrie, escriviu-me a dpalauza@gmail.com

Segueix-nos:

About the author

Related