Chimamanda Ngozi Adichie – L’objectiu del feminisme

Chimamanda Ngozi Adichie – L’objectiu del feminisme

Per a mi, l’objectiu del feminisme és que arribi un dia en que no el necessitem.

Chimamanda Ngozi Adichie

Per llegir més espurnes de Chimamanda Ngozi Adichie feu clic aquí.

Chimamanda Ngozi Adichie (Abba, Estat d’Enugu15 de setembre de 1977) és una novel·lista nigeriana. Adichie és el seu cognom, mentres que Chimamanda Ngozi son els seus dos noms, que volen dir «el meu déu no caurà» i «benedicció», respectivament, en igbo.

Va néixer en el llogaret d’Abba, cinquena filla del matrimoni d’ètnia igbo format per Grace Ifeoma i James Nwoye Adichie. Va passar la infància a la ciutat de Nsukka, seu de la Universitat de Nigèria, en una casa que anteriorment havia estat habitada pel cèlebre escriptor Chinua Achebe. El seu pare era professor d’estadística, i la seva mare treballava també en aquest mateix establiment d’educació superior, com a secretària. Als 19 anys es va traslladar als Estats Units amb una beca de dos anys per estudiar comunicació i ciències polítiques a la Universitat de Drexel, Filadèlfia. Posteriorment va continuar els estudis a la Universitat Estatal de l’Est de Connecticut, on es va graduar el 2001. Ha realitzat així mateix estudis d’escriptura creativa a la Johns HopkinsBaltimore, i un màster d’estudis africans a Yale.

El 2003, mentre es trobava estudiant a Connecticut, va publicar la seva primera novel·la, Purple Hibiscus, que va ser molt ben rebuda per la crítica i va rebre el Commonwealth Writer’s Prize for Best First Book (2005).

L’acció de la seva segona novel·la, Half of a Yellow Sun (2006), titulada en referència al disseny de la bandera de l’efímera nació de Biafra, es desenvolupa durant la Guerra civil nigeriana. L’obra, lloada, entre d’altres, per Achebe, va obtenir el premi britànic de ficció Orange Broadband Prize for Fiction el 2007.[2]

El 2009 va publicar una col·lecció de relats breus, titulada The Thing Around Your Neck.[3] Quatre anys més tard llançava la novel·la Americanah, que va merèixer el premi estatunidenc del Cercle de Crítics Nacional del Llibre (National Book Critics Circle Award).

Segueix-nos: