Charles Bukowski – Els marginats

M’agraden els homes desesperats, homes amb dents trencades i ments trencades i destins trencats. M’interessen. Estan plens de sorpreses i explosions.

Original en anglès: I like desperate men, men with broken teeth and broken minds and broken ways. They interest me. They are full of surprises and explosions.

Text complet: Com qualsevol podrà dir-vos, no sóc un home molt agradable. No conec aquesta paraula. Sempre he admirat al dolent, al proscrit, al fill de puta. No m’agrada el noi ben afaitat amb la corbata i la bona feina. M’agraden els homes desesperats, homes amb les dents trencades i ments trencades i destins trencats. M’interessen. Estan plens de sorpreses i explosions. També m’agraden les dones vils, maleïdes gosses borratxes amb les mitges caigudes i la cara pringosa de maquillatge barat. M’interessen més els pervertits que els sants. Em puc relaxar entre marginats perquè sóc un marginat. No m’agraden les lleis, ni morals, religioses o regles. No m’agrada ser modelat per la societat.

Text complet original en anglès: Like anybody can tell you, I am not a very nice man. I don’t know the word. I have always admired the villain, the outlaw, the son of a bitch. I don’t like the clean-shaven boy with the necktie and the good job. I like desperate men, men with broken teeth and broken minds and broken ways. They interest me. They are full of surprises and explosions. I also like vile women, drunk cursing bitches with loose stockings and sloppy mascara faces. I’m more interested in perverts than saints. I can relax with bums because I am a bum. I don’t like laws, morals, religions, rules. I don’t like to be shaped by society.

Charles Bukowski

bukowski(Andernach, Alemanya, 16 d’agost de 1920 – San Pedro,Estats Units, 9 de març de 1994), fou un escriptor i poeta estatunidenc. Fou un autor prolífic que escrigué més de cinquanta llibres, incomptables relats curts i multitud de poemes. Sovint s’esmenta la seva influència en autors contemporanis i el seu estil, que s’imità freqüentment. Va morir de leucèmia el 1994, a l’edat de 73 anys. Avui en dia se’l considera un dels grans escriptors americans i símbol del «realisme brut» («Dirty realism») i de la literatura independent.

Segueix-nos:

About the author

Related

JOIN THE DISCUSSION