Ramon Barnils – La democràcia els ha de matar

Per això la democràcia els ha de matar. Per això utilitzen la majoria absoluta com a democràcia relativa.

Ramon Barnils

Ramon-Barnils(Sabadell, Vallès Occidental, 13 d’octubre de 1940 – Reus, Baix Camp, 14 de març de 2001) fou un periodista català. Al llarg de la seva intensa carrera va col·laborar als diaris Tele/eXpresEl Correo CatalánAvuiLa Vanguardia i El Mundo, i a les revistes Amb Potes RossesEl MónAjoblanco i El Temps. També va treballar a les agències de notícies Europa Press i Agència EFE, on va impulsar el primer servei de notícies en català, els anys 80.

Cita completa: Diu que abans de saber Història s’ha de saber Geografia: Espanya és feta de Castella, i Castella és un país interior, tancat, desèrtic i mal comunicat. Per tant les seves característiques dominants no poden ser ni l’intercanvi i el comerç, ni la comunicació, ni la riquesa fruit del treball. Les seves característiques dominants han de ser o bé el resclosiment i la mort, sobreviure i anar fent.
O bé les que s’han donat en el transcurs de tota la seva Història: la mística i la metafísica, la força i el control. L’estat com a ésser suprem. La Constitució Sagrada. I tot, aplicat a zones geogràfiques externes, de les quals extreure -rapinyar, robar- els béns i la riquesa per passar de sobreviure a viure, de governar-se a manar-los.

Per això la democràcia els ha de matar. Per això utilitzen la majoria absoluta com a democràcia relativa.

 

Segueix-nos:

About the author

Related

JOIN THE DISCUSSION