Montserrat Abelló – Dins l’esfera del temps

Jo no sóc jo, de mi
ja no en queda res
sinó una espurna.

Montserrat AbellóDins l’esfera del temps

Montserrat Abelló(Tarragona, 1 de febrer de 1918 -Barcelona, 9 de setembre del 2014) va ser una poeta i traductora catalana. Va publicar els llibres de poesia Vida diària (1963), Foc a les mans (1990), Dins l’esfera del temps (1998) o Memòria de tu i de mi (2006) i va traduïr poetes anglosaxones com Sylvia Plath. Va obtenir alguns guardons com el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i el Premi Nacional de Cultura.

Poema complet:

Jo no sóc jo, sóc l’altre.
En mil bocins m’esberlo
per endinsar-me dins teu.

Jo no sóc jo, de mi
ja no en queda res
sinó una espurna.

solitària en un cel immens
on ja no té cabuda
ni la falsetat ni la mentida.

Segueix-nos:

About the author

Related