Maria Mercè Marçal – Els tres condicionants

Dels condicionants amb què vaig néixer –ser dona, de classe baixa i nació oprimida–, els que m’han marcat més són dona i de nació oprimida.

Maria Mercè Marçal

(Ivars d’Urgell, el Pla d’Urgell, 13 de novembre de 1952 – Barcelona, 5 de juliol de 1998) Poeta, traductora i narradora. Tot i haver nascut circumstancialment a Barcelona, es considera sempre d’Ivars d’Urgell (Pla d’Urgell), població on passa tota la infància.

Text sencer:

Dels condicionants amb què vaig néixer –ser dona, de classe baixa i nació oprimida–, els que m’han marcat més són dona i de nació oprimida. La classe baixa indica el meu origen, però actualment sóc funcionària i el terme de classe ha quedat molt desdibuixat. De la classe baixa em queda el fet de ser d’esquerres.

Llegit a: Catorze.cat

Segueix-nos:

About the author

Related