Lluís Companys – Raò i força! (71 anys del seu afusellament)

Perquè tenim la raó i perquè tenim la força!

Lluís Companys i Jover

(el Tarròs, municipi de Tornabous, 21 de juny de 1882 – Barcelona, 15 d’octubre de 1940) fou un polític català. Primer President del Parlament de Catalunya (1932-1933), Ministre del Govern Espanyol (2on semestre del 1933) i President de la Generalitat de Catalunya (1934-1940) durant la Segona República Espanyola i President d’ERC (1933-1934).

Citació completa: Sabem que la victòria definitiva és segura. No ens deixem portar pas ni per fantasies ni per lleugereses. Estem disposats a guanyar per sobre de tot… i guanyarem! Guanyarem perquè tenim un exèrcit modèlic amb organització, amb eficiència tècnica, amb disciplina… i perquè està alimentat per uns ideals. Perquè darrera hi té tot un poble. Perquè tenim la raó, i perquè tenim la força!

Moment: Lluís Companys al balcó de la Generalitat en un discurs on donava ànims a la ciutadania i a l’exèrcit català que havia de defensar la república Espanyola.

Relacionat amb: commemoració del 71 aniversari de l’afusellament del president Companys per part de la dictadura feixista espanyola, lúnic president elegit democràticament que s’ha executat a Europa. Alemanya i França ja van demanar perdó per la deportació de Companys. Alhora, a Espanya, ni PP ni PSOE no han volgut posar-se al nivell de la resta de països que van patir una dictadura i es neguen a anul·lar els judicis contra el president de la Generalitat i contra 110.000 catalans més que el franquisme va sentenciar.

Video del discurs (veu original)

Segueix-nos:

About the author

Related

JOIN THE DISCUSSION

Comments

  • Salvador 2 septiembre, 2015 at 1:20 pm

    raó va amb accent tancat!

  • David Palau 2 septiembre, 2015 at 1:48 pm

    Moltes gràcies! Si trobes qualsevol altre falta avisa sisplau!