Joan Fuster – Desperta consciència!

La veritat –els fets– una vegada delatada, esdevé consciència, i una consciència desperta sempre revertirà en acció o, si més no, en remordiment.

Joan Fuster

suple imatge de JOAN(Sueca, País Valencià, 23 de novembre del 1922 – ibídem, 21 de juny del 1992), va ser un escriptor valencià en llengua catalana. Tot i que va ser més reconegut popularment per la seua obra principal, l’assaig històric Nosaltres, els valencians, la seva obra més influent,la seva tasca investigadora i editorial abraça diferents facetes i camps de coneixement, incloent-hi lingüística, història, filosofia i turisme. Està considerat l’assagista valencià més important del segle XX.

Nota: Avui 28 de novembre el PP valencià, dirigit per Alberto Fabra i recolzat pel govern central espanyol de Mariano Rajoy, ha tancat Canal 9, la ràdio i televisió pública del País Valencià i únic mitjà que tenien els valencians per a rebre informació en valencià. Un atac així a la llengua i cultura valencianes no es veien des de la dictadura feixista de Franco, tot demostrant el retrocés al que els polítics espanyols estan portant a Espanya, i fent ara més visible que mai la necessitat que Catalunya esdevingui un Estat independent.

Segueix-nos:

About the author

Related

JOIN THE DISCUSSION