Fernando Pessoa – La felicitat

Ser feliç és deixar de ser víctima dels problemes i convertir-se en autor de la pròpia història. És saber parlar d’un mateix. És no tenir por dels propis sentiments.

Original en portuguès: Ser feliz é deixar de ser vítima dos problemas e se tornar um autor da própria história. É saber falar de si mesmo. É não ter medo dos próprios sentimentos.

Fernando Pessoa

Pessoa(Lisboa, 13 de juny de 1888 — Lisboa, 30 de novembre de 1935) va ser un poeta i escriptor portuguès. És considerat un dels més grans poetes de la llengua portuguesa. Havent viscut de jove a Sud-àfrica, l’anglès també va tenir un paper destacat en la seva vida. Va viure discretament, es va dedicar al periodisme, la publicitat, el comerç i principalment, a la literatura. En l’obra de creació va signar amb diversos noms, es va desdoblar en diverses personalitats, conegudes com a heterònims. Això el va convertir en una figura enigmàtica, l’heteronímia és central en els estudis sobre la seva vida i obra. Morí de problemes hepàtics als 47 anys a Lisboa, la ciutat on va néixer. L’última frase la va escriure en anglès: “I know not what tomorrow will bring… “.

Segueix-nos:

About the author

Related

JOIN THE DISCUSSION