Em dic David Palau (Vila de Gràcia, 1987) i sento especial passió per l’educació, la filosofia i l’alimentació com a eines transformadores.

Fa uns anys vaig iniciar aquest bloc amb la idea d’anar recopilant cites, frases, aforismes, poesies i algun text llarg, sempre buscant que la seva lectura ens fes reflexionar, pensar: despertar. Així, amb una consciència desperta i encesa, passem a l’acció per la transformació social.

I va ser fruit d’aquest bloc que va néixer el llibre L’espurna (2017, Lo Diable Gros), i d’aquest llibre les experiències ‘Sense sobretaula no hi ha revolució’, sempre amb el mateix objectiu de despertar consciències i portar així la transformació social.

Actualment treballo fent tallers a escoles, instituts, universitats i organitzacions socials sobre diferents temàtiques com sobirania alimentària, consum responsable, ús de pantalles i videojocs, cooperació internacional, banca ètica, etc. Ho faig amb EdPAC (Educació Per l’Acció Crítica) i amb SETEM Catalunya, així com per compte propi, sempre amb l’objectiu de generar consciència crítica sobre el nostre món i facilitar eines per pensar-lo i transformar-lo. I sempre emprant, doncs, la filosofia, el pensament crític i inconformista, com a eix conductor.

Amés estic estudiant el Grau de Filosofia a la Universitat de Barcelona, alhora que col·laboro en diferents mitjans de comunicació com La Directa, Setembre o la Revista Soberanía Alimentaria. La temporada 2018 – 2019 vaig fer el programa de ràdio ‘Sense sobretaula no hi ha revolució’ a Ràdio Terra sobre filosofia i alimentació.

Si em voleu contactar no dubteu en fer-ho al mail dpalauza@gmail.com, així com també em podeu llegir al meu bloc personal www.davidpalaublog.com

I sobretot gràcies per seguir aquest bloc!

Segueix-nos:

JOIN THE DISCUSSION

Comments

 • Marc Liz 30 mayo, 2012 at 10:11 am

  David,

  Primer de tot et felicito per la teva feina.
  Crec en aquesta inciativa, crec en la teva funció de comunicar, de donar informació a la societat, sent així, gent jove com jo, que hem d’assumir la realitat però previament a això hem de tenir coneixement d’ella, i agraeixo la teva preocupació per que així sigui.

  Honestament penso, que l’ésser humà es forja com a persona absorbint coneixements, adquirint qualitats i aptituds en la carrera de millorar com a persona sent feliç i sense deixar de buscar aquesta felicitat. Per això es necessari saber aquests aforismes, cites i escrits de tots els temps.

  Gràcies.

 • David Palau 10 junio, 2012 at 2:48 pm

  Moltissimes gràcies Marc, no saps com s’agraeixen comentaris així!

 • Àlex Rovira i Celma 20 agosto, 2013 at 9:30 am

  Gràcies i endavant, David. Aquesta és una iniciativa que sembra llavors de consciència i amor a la vida. Et felicito de tot cor. Salut, alegria, força, i endavant! Una forta abraçada!

 • Pep Cortès 26 junio, 2014 at 11:00 am

  Enhorabona David!, per la iniciativa, la feina feta i l’encert en les recopilacions de frases i aforismes, i per l’entusiasme en compartir-ho. Una abraçada, Pep Cortès

 • aniso3014 26 febrero, 2015 at 3:17 pm

  Felicitats per la teva iniciativa i gràcies per compartir aquesta recopilació tan encertada. De vegades necessitem recordar els savis pensaments d’aquells que ens han precedit. Segueix endavant.
  Sònia.

 • David Palau 3 marzo, 2015 at 2:19 pm

  Moltes gràcies Sònia!

 • aniso3014 5 marzo, 2015 at 6:57 pm

  De res!

 • Albert Vilanova 1 julio, 2015 at 10:09 am

  Et felicito per la teva web. Has fet una bona feina recollint tots aquests proverbis i cites. Només gosaria fer-te un comentari negatiu, si m’ho permets: revisa’n l’ortografia i la gramàtica perquè hi tens un munt d’errors. N’estic recollint per a una activitat d’un llibre de text de Batxillerat i te’ls he de canviar un xic.

  Un salut!

 • David Palau 3 julio, 2015 at 10:16 pm

  Hola Albert, moltes gràcies pel teu entusiasme i pel teu comentari, a la que tingui temps m’hi poso, però si mentrestant tu en tens alguns d’apuntats, t’estaré molt agraït si me’ls pots enviar a dpalauza@gmail.com

  Moltes gràcies de veritat i si a banda de les correccions també vols aportar alguna cita o aforisme, també t’estaré enormement agraït, i la resta de lectores i lectors també.

  Una abraçada

 • Josep Vicenç i Eres 3 abril, 2016 at 7:05 pm

  Benvolgut David,

  Estic content que ara, gràcies a l’article de les dones i el tabac, em segueixis però no sóc gaire actiu a twiter. Jo solo publicar el meus articles al Núvol els quals els pots llegir si t’interessa. Et recomano el de la carta a Felipe Gonzalez. També et recomano dos articles més de qüestions socials que et poden interessar: Ous i cansalada al PuntAvui i un sobre l’Obsolescència programada també al PuntAvui “Què passi de moda, abans no s’espatlli”. De tota manera, gràcies a aquest article he pogut conèixer el teu bloc l’espurna que m’ha interessat molt ja que també sóc un malalt de les cites (una que hi ha en aquest article “la millor manera que de n. És un blg molt bo i interesant. Felicitats per la feina monumental que has fet. Esterem en contacte.

 • David Palau 5 abril, 2016 at 8:05 am

  Moltes gràcies per les teves paraules sinceres, encoratjadores i emocionants: això és precisament el que fa que aquest bloc valgui l’esforç!
  Una abraçada i seguim!