Antonio Gramsci – La unitat popular

Que una massa de gent sigui induïda a pensar d’una manera coherent i unitària la realitat present és un fet “filosòfic” molt més important i original que el descobriment fet per un “geni” filosòfic d’una nova veritat que es manté com a patrimoni de petits grups intel·lectuals.

Antonio Gramsci

Gramsci(Abas, 22 de gener de 1891 – Roma, 27 d’abril de 1937), escriptor, polític i filòsof italià d’origen sard. Antonio Gramsci va ser un dels fundadors del Partit Comunista Italià, el 21 de gener de 1921.

Text complet: Crear una nova cultura no tan sols significa fer individualment descobriments “originals”, significa també, i sobretot, difondre críticament veritats ja descobertes, “socialitzar-les”, com si diguéssim, i fer, doncs, que esdevinguin bases d’accions vitals, elements de coordinació i d’ordre intel·lectual i moral. Que una massa de gent sigui induïda a pensar d’una manera coherent i unitària la realitat present és un fet “filosòfic” molt més important i original que el descobriment fet per un “geni” filosòfic d’una nova veritat que es manté com a patrimoni de petits grups intel·lectuals.

Llegit a: Cop de CUP, de Julià de Jòdar i David Fernández

Segueix-nos:

About the author

Related

JOIN THE DISCUSSION