Federico García Lorca – Sortir i cridar

Hi ha coses tancades dins dels murs que, si sortissin de sobte al carrer i cridessin, omplirien el món.

Original en castellà: Hay cosas encerradas dentro de los muros que, si salieran de pronto a la calle y gritaran, llenarían el mundo.

Federico García Lorca

Federico Garcia Lorca(Fuente Vaqueros, Granada, 5 de juny de 1898 – entre Víznar i Alfacar, Granada, 18 d’agost de1936) va ser un poeta, dramaturg i prosista andalús, també conegut per la seva destresa en moltes altres arts. Adscrit a l’anomenada Generació del 27, és el poeta de major influència i popularitat de la literatura espanyola del segle XX. Com a dramaturg, se’l considera un dels cims del teatre espanyol del segle XX, juntament amb Valle-Inclán i Buero Vallejo.

Quan esclatà la guerra civil, el 1936, era a Granada, on fou detingut per la guàrdia civil franquista el 16 d’agost i afusellat dos dies després, per la seva afinitat amb el Front Popular i per ser obertament homosexual.

Llegit a: compte de Twitter de David Fernández (@HiginiaRoig)

Espai promocionat

About the author

Related

JOIN THE DISCUSSION